blog

Blog

Ana Sayfa / Blog / Amazon FBA ile Satış Yapmak...

Amazon FBA ile Satış Yapmak

2023-09-12

Her dakika dijitalleşen bir dünyada yaşıyoruz. Bu dijital dönüşüm e-ticaret ile ilgili birçok kavramı beraberinde getiriyor. Aynı zamanda e-ticaret süreçlerini kolaylaştıracak yeni sistemlerle de tanışıyoruz. Amazon FBA da bunlardan biridir. Bu yazıda, e-ticarette satıcının depolama, paketleme ve kargo sorumluluğunu en aza indiren Amazon FBA'yı her yönüyle ele alacağız. Amazon FBA nedir, nasıl çalışır ve avantajları nelerdir? Gelin bu soruların yanıtını birlikte inceleyelim.

Amazon FBA (Amazon Lojistik) Nedir?

Amazon Lojistik (Amazon FBA) ürün depolama, paketleme ve kargo işlemlerinin satıcı adına Amazon tarafından yapıldığı bir hizmettir. FBA ile müşteri hacmini genişletmek ve daha fazla müşteriye hızlıca ulaşmak mümkündür. Kargo işlemlerinizi Amazon güvencesi ile gerçekleştirirsiniz ki bu da teslimatlarınızda daha az hata ile karşılaşmanız demektir. Önceden gönderdiğiniz ürünlerinizi Amazon, FBA ile sizin için devasa depolarda saklar. Sipariş aldığınızda ürünlerinizin paketlemesini yapar ve Amazon kargo sistemiyle alıcınıza ulaştırır. Eğer kargo sürecinde sorunlar oluşursa Amazon'un müşteri hizmetleri bu problemlerle ilgilenir ve satış sonrasında müşteri memnuniyetini takip eder.

Amazon FBA Hangi Avantajları Sağlar?

Amazon FBA'nın sağladığı en önemli avantajlardan biri, satıcının kargo, lojistik, stoklama gibi süreçlerle uğraşmasına gerek kalmamasıdır. Yani sürecin zahmetli kısmını Amazon üstlenir, bu sistemde size ürünü tanıtmak ve satışını gerçekleştirmek kalır. Bunun yanında Amazon FBA'nın işletmenize sağlayacağı avantajlar şu şekildedir: Maliyet: Paketleme, lojistik ve kargo gibi maliyetlerden kurtulursunuz. Bu harcamalar yerine reklama veya işletmenizi büyütmeye daha çok zaman ve bütçe ayırabilirsiniz. Müşteri Hizmetleri: Müşterilerinize 7/24 müşteri hizmeti sağlanacağının garantisi Amazon tarafından verilir Böylece halihazırdaki müşterilerinizin memnuniyeti artarken yeni müşteriler kazanma ihtimaliniz de artar. Amazon Güvencesi: Peki bu nasıl işletmenize avantaj sağlar? Şöyle ki, Amazon güvencesiyle tercih edilme oranınız artar. Kargo işlemleriniz Amazon tarafından yapılacağı için, alıcı hata ile karşılaşma olasılığını düşük görür. Böylece mağazanız, alıcıya güven veren seçenek haline gelir ve tercih edilme oranınız artar. Prime Programı: FBA üyeliğinizle birlikte Prime Programı'nın sağladığı avantajlardan da yararlanmaya başlarsınız. Prime Programına üye olanların ürünleri daha üst sıralarda yer alır.

FBA Kullanmak için İzlenmesi Gereken Adımlar Nelerdir?

Bu 3 adımı takip ederek FBA kullanmaya başlayabilirsiniz: Ürünlerinizin listelemesini yaparken Amazon Lojistik seçeneğini seçin. Ardından ürünlerinizi Amazon Lojistik merkezine gönderin. Tüm Amazon Lojistik ürünlerini "Amazon Lojistik tarafından gönderilir" olarak listeleyin. Daha detaylı bilgiye Amazon'un kendi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

🍪

Gizliliğinizi Düşünüyoruz

Bu sitede size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz.

w3yz

Kanallar

İletişimFiyatlandırmaCommunity

Politikalar

Çerez PolitikasıGizlilik Politikasıİade Politikası

İletişim

[email protected]

Adres

Çifte Havuzlar Mah.
Eski Londra Asfaltı Cad.
Kuluçka Mrk.
A1 Blok No: 151 /1C İç Kapı No: B34
ESENLER/ İSTANBUL
@ 2024 W3yz Tüm hakları saklıdır
ödeme sistemi