W3YZ TECHNOLOGY
E-ticaret 5 Okuma Süresi
2023'te Sıkça Kullanılan Web Tasarım Trendleri
Web tasarım trendleri markanızın prestij kazanmasına, markanıza ait ürün ve hizmetlerin kurumsal boyuta ulaşmasına, markanızın bulunmak istediği konumu yansıtmakta önemli bir etkendir. Web tasarımlarınızın; markanızı bulunduğunuz yıldan gelecek yıllara taşıyan dinamik yapıya sahip olması gerekir. Web tasarımınızı trende uygun olarak şekillendirmenizin birkaç yolu bulunur. Trend tasarımlar üzerinden ilham alırken ürünlerinizin hitap ettiği sektöre uygun ilerleme katetmeniz gerekir.
2023'te Sıkça Kullanılan Web Tasarım Trendleri

Web tasarım trendleri 2023 yılında markanızı hedef kitlelerinize tanıtmak adına yenilikler yapılmıştır. Bu yenilikleri gelin birlikte inceleyelim.


Minimalist Tasarım
Minimalist tasarım ile satıcıların alıcılarına yansıttığı cesur, dikkat çekici ve canlı renkler markanın farklı havaya bürünmesine yardımcı olur. Minimalist tasarım ile çekimi yapılan ürünlerin netliği ön planda tutularak kullanılan renk ve efektler ile müşterilerinizin dikkatini çekmeniz mümkündür. Minimalist tasarım ile koyu tonları canlı renklerle buluşturarak ürünlerinizin parlamasına yardımcı olabilirsiniz.


Brutalist Tasarım
Brutalist tasarım; görselleriniz üzerinde rötuş ve iyileştirme gibi işlemlerin daha az tutularak doğallığını koruyabildiğiniz tasarım yöntemidir. Brutalist tasarımı alanında uzman kişiler tarafından uygulanır. Brutalist tasarım görsellerinizin daha doğal, pürüzsüz, yüksek kontrast ve asimetrik arka planlara dayalı olduğu çalışmadır. Brutalist tasarım ile görseller üzerinde büyük yazılar tercih ederek müşterilerinizin dikkatini çekmeniz gerekir.
Trend Web Tasarımı Nasıl Olmalıdır?
Kullanılan 2022 web sitesi tasarımlarına göre tercih edilen ve 2023 yılında da devam etmesi beklenilen tasarımlara yönelik yapılması gerekenler;
► Ürün ya da hizmetlerinizin hitap ettiği kitleye uygun ve markanızı temsil edecek içerikleri tercih etmeniz gerekir.
► Ürün çekimlerinizin yüksek kalitede gerçekleştirilmesi gerekir. 
► Kullanılan renklerin canlı olması gerekir.
► Görsellerin efektif durması adına öne çıkarılması istenilen görüntünün ön planda tutulması gerekir.
► Kullanıcıların dikkatini çekecek yalın, sade ve anlaşılır tasarımların tercih edilmesi gerekir.