W3YZ TECHNOLOGY
E-ticaret 5 Okuma Süresi
Google'ın yapay zeka yaşam koçu BARD AI
Google, bireylere özel bir yapay zeka destekli yaşam koçu sunmaya hazırlanıyor. Üretken yapay zeka, müşteri desteğinden web sitesi oluşturmaya kadar pek çok sektöre hızla giriş yapmış durumda. Şimdi ise Google, bu çabalarını daha da ileri taşıyarak kullanıcılara kişiselleştirilmiş bir yapay zeka yaşam koçu sunmaya hazırlanıyor. Bu yeni yapay zeka aracı, Google'ın yan kuruluşu DeepMind tarafından geliştirilmekte.
Google'ın yapay zeka yaşam koçu BARD AI

DeepMind tarafından sunulacak olan bu yeni yapay zeka yaşam koçu, Google'ın Bard AI sohbet robotunun yeteneklerinden yararlanacak. Bu yapay zeka yaşam koçu, kullanıcılara yaşam tavsiyeleri sunmanın yanı sıra beyin fırtınası yapma, ayrıntılı planlar oluşturma, eğitim rehberliği sunma gibi en az 21 farklı türde etkinliği ele alacak. Ayrıca, bireylerin kişisel ve özel sorularını da yanıtlayabilecek.

Örneğin, bir kullanıcı önceden yapılan planlar nedeniyle bir aile etkinliğine katılamıyorsa, yapay zeka yaşam koçu "fikir oluşturma" özelliği aracılığıyla incelikli bir yanıt geliştirebilecek. Bununla birlikte, bu yapay zeka yaşam koçu, bireylerin yeterliliklerini geliştirmelerine yardımcı olacak ve özelleştirilmiş diyet ve fitness planları sunacak bir kişisel antrenör görevini de üstlenebilecek.

Google, bu vizyonu gerçekleştirmek için Scale AI ile ortaklık kurarak "yaşam koçu" sohbet robotunun fizibilitesini ve etkinliğini değerlendirecek. Ancak, kişisel sorguları yanıtlayabilen bir yapay zeka yaşam koçu geliştirmenin ötesinde, yanlış bilgi yayılmasını engelleme stratejisinin önemini vurgulayan çekinceler de mevcut.

Google ve Alphabet CEO'su Sundar Pichai, hem temkinli hem de ileri teknolojiye sahip yapay zeka sistemlerini tasarlama taahhüdünü dile getirdi. Ayrıca, güvenli yapay zeka sistemlerinin geliştirilmesi için özel bir birimin kurulacağını da belirtti. Bu noktada, yapay zekanın kritik konularda güvenilirliği sağlama sürecinin hala yolun başında olduğunu gösteriyor.