W3YZ TECHNOLOGY
E-ticaret 8 Okuma Süresi
E-Ticarette Dijital Pazarlama İçin Öneriler
Esnafın sokağıyla bütün olması gerekir, bir market bulunduğu caddenin parçasıdır, sırayla dizilmiş giyim dükkanları birlikte bir kültürü temsil ederler. İşte bu örnekler gibi e-ticaret evreninde faaliyet gösteren tüm internet siteleri dijital dünyanın bir parçası ve bütünleyicisidir.
E-Ticarette Dijital Pazarlama İçin Öneriler

Elektronik ortamda satışlarını yapan her mağaza dijital dünyanın tüm imkanlarına erişebilmeli ve dijital pazarlamayı en verimli şekilde uygulayıp internetin parçası haline gelmelidir. Eğer internet aleminde faaliyet gösteren bir işletmeyi beynimiz olarak düşünürsek, dijital pazarlama faaliyetlerimiz dünyayı görmemizi sağlayan gözlerimiz, onu duymamız için çalışan kulaklarımız ve dünyaya dokunup hissedebildiğimiz, onu değiştirebildiğimiz ellerimiz olurdu. Bu yüzden dijital dünyaya dokunabilmek için sizlere birkaç dijital pazarlama önerisi paylaşacağız.

1. Arama Motoru Optimizasyonunu Geliştirin

SEO -Arama Motoru Optimizasyonu- son zamanlarda herkesin diline dolanır oldu. Peki SEO tam olarak ne anlama geliyor ve nasıl verimli bir şekilde kullanılabilir? Google ve benzeri arama motorlarında yukarıda görünmenin yollarından biri ‘ortak kelimeler’ anlayışıyla tanıtımlar yapmaktır.

Sattığınız ürünün ilk akla gelen özellikleri ile birlikte kullanılabilecek diğer tüm sıfatları bir bütün olarak düşünmeniz gerekir. Renk, beden, kategori ve özellikleri Google’da en bulunabilir haliyle sıralamalısınız. Bu konuda çeşitli SEO yardımcılarından faydalanabilir ve Google’ın en çok aranan kelimeler listesine göz atabilirsiniz. Başlangıç olarak Google Adwords kullanabilirsiniz.

2. Hedef Kitle
nize Özel Tanıtımlar Ayarlayın


Bundan yıllar önce bir marka sadece ürününü satmak istediği insanlara özel reklamlar gösterebilmek isteseydi büyük ihtimal bunun imkansız olduğunu düşünüp kısa zamanda bu fikrinden vazgeçerdi. Ancak günümüzde hedef kitlemizin yaşını, cinsiyetini, ilgi alanlarını, yaşadığı yeri ve satın alma tercihlerini ön plana koyarak özel tanıtımlar hazırlayabiliyoruz. Bu konuda Meta’nın Facebook Ads ve Instagram reklamlarını inceleyebilir ve video içerikler hazırlıyorsanız YouTube için kendi kitlenize reklamlar hazırlayabilirsiniz.

3. Marka Algınızı Doğru Yansıtın

Kendinize bir imaj belirleyin. Tanıtım renklerinizden yazı fontlarınıza, kullandığınız müzikten sattığınız ürüne her şey birbiriyle uyumlu olmalıdır. Reklamlarınız, ürünleriniz, arka planınız, müzikleriniz ve yazı tipiniz markanızın algısını belireyecektir. İnternet üzerinden tanıtımlar yaparken saydıklarımda tutarlı bir yol izlemelisiniz.

Tanıtımlarınızda öne çıkarmak istediğiniz özelliği sürekli vurgulamalısınız. Örneğin hızlı gönderi sisteminiz varsa hızınızdan bahsedin. Kolay kullanımı ön plana çıkarıyorsanız bunu doğru bir dille anlatın.

4. Hashtag Kullanmayı Unutmayın!

Hashtagler bir ürünü ararken onu en hızlı şekilde bulmamızı sağlar. Arama motorlarında öne çıkmanızı ve diğerlerinden ayrılmanızı sağlar. Ancak hashtagleri seçerken dikkatli olmak gerekir. Ürünü diğerlerinden ayırırken en doğru kelimeleri seçmeye özen göstermeliyiz.

5. Dijital Pazarlamada Influencer Marketing

Tanıtımlarınızı hazırladınız, arama motoru optimizasyonunuzu yaptınız ve reklamlarınız yayında. Ancak dijital pazarlama konusunda daha da ilerlemek istiyorsanız yüksek takipçili ve görüntüleme oranları olan Instagram, Twitter, Twitch, TikTok ve YouTube kullanıcıları ile marka ortaklığına gidebilirsiniz.

Influencerların kitleleri peşinden sürükleme ve ikna kabiliyetleri sayesinde ürün tanıtımlarınızı kat kat verimli hale getirebilirsiniz.

6. Bloglar Yayınlayın

Kelimeler sayesinde arama motorlarında üste çıkmanın yollarından biri de blog yazıları yayınlayıp dikkatleri kelimelerin üzerine seçmektir. Satış yaptığınız ürünler, hizmet verdiğiniz sektör veya yayın yaptığınız kategori de makaleler oluşturarak arama motorlarında yukarı çıkabilirsiniz.